Vrijdag, 3 september 2021: Ruben Hoeke & Edgar Koelemeijer – Bullekerk

Na een zeer succesvolle reeks door het land en met het vooruitzicht dat beide heren binnenkort weer de podia op kunnen met de Wild Romance en de Ruben Hoeke Band gaan Edgar & Ruben de serie afsluiten met een (voorlopig) laatste optreden in de Bullekerk. Diegenen die er vorige zomer bij waren, weten waar we het over hebben.

Wild Romance, Ruben Hoeke Band, Thé Lau, Drukwerk, Roberto Jacketti & the Scooters, Jan Akkerman, David Bowie-Undercover… Naast ontelbare bands, samenwerkingsverbanden en sessies speelden deze twee gedreven muzikanten met vrijwel iedereen uit het Nederlandse pop- en rockcircuit. Opgeteld hebben ze een paar miljoen muzikale kilometers afgelegd en meer dan 3000 optredens in binnen- en buitenland op hun naam staan. Beiden speelden met grote namen en nu gaan ze samen op tour!

Laat je meevoeren door dit unieke, intieme optreden met eigen materiaal, bekende en obscure covers en talloze anekdotes. Na het optreden vindt er een interactieve ‘Q & A’ plaats en een Meet & Greet. Ruben Hoeke & Edgar Koelemeijer ‘Unlocked’: een avond in de puurst mogelijke muzikale vorm. Mis het niet!

Zaterdag, 18 september 2021: Moods – Pink Floyd Tribute band – Bullekerk

Moods is een coverband uit Purmerend en omgeving die al sinds de jaren ‘80 in wisselende samenstelling met elkaar muziek maakt. Eind 2014 besloot de band als Pink Floyd Tribute band verder te gaan.

Na een eerste ronde optredens met “Dark side of the Moon” en een goed ontvangen optreden in P3 te Purmerend besloot de band verder te gaan en ook andere nummers van Pink Floyd te gaan spelen, zoals ‘Shine on’, ‘Wish you were here’, ‘Hey you’, ‘Comfortably numb’, ‘Another Brick in the Wall’ en ‘Sorrow’. Met de authentieke samples en op de achtergrond geprojecteerde filmpjes krijgt het publiek een heuse Pink Floyd ervaring.

Moods bestaat uit gitarist/zanger Peter van Dijk, saxofonist/zanger Joost van der Wal, gitarist René van Erp, zanger Clemens Roosendaal, zangeressen Danielle van Zelst en Ilone Kops, bassist Ron Akkerman, drummer Harold Visser en toetsenist Marcel Visser.

Dit adembenemende spektakel wordt mede mogelijk gemaakt door projectiespecialist Piet Nieuwenhuis en vaste geluid- en lichtshow-technicus Jacco Bleeker (Bleeker Events).

Zaterdag, 2 oktober 2021: Tim Knol – Bullekerk

Tim Knol, de van oorsprong Hoornse liedjeszanger, geldt al meer dan 10 jaar als één van Nederlands allerbeste singer-songwriters van de vaderlandse americana & rootsscene. Tim is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat hoor je terug in zijn muziek, een vleugje Neil Young, John Prine en Gram Parsons is hem niet vreemd. Inmiddels woonachtig in Wormerveer mogen we Tim nu een echte Zaankanter noemen.

In coronatijd heeft Tim Knol een naam opgebouwd met zijn wandelclub. Vroeg in zijn loopbaan speelde hij het liefst op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Maar nu speelt hij het liefst solo. Hij vindt nog steeds exact dezelfde dingen belangrijk als toen hij voor het eerst in de platenkast van zijn vader rommelde.

Vorig jaar trad Tim al op bij ons in de Bullekerk. Wij zijn er trots op Tim wederom te mogen presenteren.

Vrijdag, 8 Oktober 2021: Danny Bryant – Hemkade

Al meer dan 15 jaar maakt de Britse gitarist en bluesman Danny Bryant op overtuigende wijze furore in de Europese blues scene. ‘Bryant pakt een Fender Stratocaster op en laat hem echt zingen’, aldus Joe Bonamassa. Door The Blues Magazine werd hij een ‘national blues treasure’ genoemd. Deze titel doet hem eer aan. Op 36 jarige leeftijd heeft hij al meer dan 2000 shows in binnen en buitenland gespeeld. Hij heeft op podia gedeeld met helden als Joe Cocker, Carlos Santana, Buddy Guy en Peter Green. Uitverkochte tours, hitnoteringen; deze Britse bluesheld is niet te stuiten.

In 2020 bracht Danny zijn nieuwe album Means of Escape uit, wat is opgenomen in Nashville en gemastered in de wereldberoemde Abbey Road Studios.

Donderdag, 30 december 2021: Dewolff – Paradiso

De heren van DeWolff weten van geen stoppen. Met maar liefst acht albums, twee live-albums, twee EP’s en een album samen met het Metropole Orkest weet de band een nieuw hoofdstuk te schrijven in de Nederlandse roots-rock geschiedenis. In februari brachten Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel hun nieuwe album genaamd ‘Wolffpack’ uit, waarmee ze weer een typerende mix wisten te maken van bluesrock, psychedelia en een vleugje soul. Het drietal is al jarenlang graag geziene gast op de Europese podia en een liveshow van DeWolff is dan ook een garantie op een goede avond uit.

Zaterdag, 8 Januari 2022: The Analogues – Zaantheater

The Analogues toerden afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen met de The Beatles-albums Magical Mystery TourSgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band en The White Album. Dit seizoen is Let It Be: Abbey Road aan de beurt.

Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details van The Analogues. ‘Beangstigend goed’ schreef de Volkskrant over de vorige show van The Analoguesen Het Parool bestempelde het als een ‘Muzikaal spektakelstuk’. 

De missie van The Analogues is simpel: alle muziek spelen van The Beatles die nooit live gespeeld is. Al jaren trekken The Analogues volle zalen met deze integrale vertolkingen. Met deze voorstelling ronden The Analogues hun missie af. Tijdens Let It Be: ABBEY ROAD komen alle nummers van het album Abbey Road voorbij, aangevuld met hoogtepunten van Let It Be. In ieder geval genoeg materiaal waarbij de hulptroepen (blazers, strijkers) en het volledige vintage instrumentarium opnieuw kunnen schitteren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *