14 Juni 2019: ZZ Top – HIBF, Grollo

Wie kent ze niet: ZZ Top is natuurlijk de band uit Houston, Texas die bestaat uit zanger/gitarist Billy Gibbons, bassist/zanger Dusty Hill en drummer Frank Beard – grappig genoeg het enige bandlid dat grotendeels baardloos door het leven gaat. Hoewel ze al werden opgericht in 1969 (wat betekent dat ze in 2019 hun 50-jarig bestaan vieren!), brak ZZ Top in Nederland pas door in 1983 met het album Eliminator, hits als Gimme All Your Lovin’, Sharp Dressed Man en Legs én hun geweldige videoclips. De band werd in 2004 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en verkocht wereldwijd ruim 50 miljoen platen. Leadzanger Gibbons is door critici wel ‘een van Amerika’s beste bluesgitaristen werkzaam in de rock’ genoemd en was als lid van Super Sonic Blues Machine aanwezig op de allereerste editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo. In 2016 bracht ZZ Top hun meest recente (live)album uit: Tonite At Midnight: Live Greatest Hits From Around The World.

2 Augustus 2019: Crange Kirmes Herne(Duitsland)

Crange! Info

Een feest voor de hele familie

In Herne, midden in het Ruhrgebied, vindt van 2 tot en met 11 augustus 2019 de grootste kermis van Nordrhein-Westfalen plaats: De Cranger kermis. Een geslaagde mengeling van splinternieuw, spectaculair en traditioneel is het succes van de familiekermis.

Wat oorspronkelijk als paardenmarkt begon, is nu na het Oktoberfest in München het grootste volksfeest in Duitsland. Meer dan 4 miljoen bezoekers stromen in tien dagen naar de Cranger kermis in het hartje van het Ruhrgebied. Geopend en afgesloten wordt de kermis met een spectaculair vuurwerk boven het Rijn-Herne-kanaal.

De kermisattracties van de meer dan 500 exploitanten laten ieder kermishart hoger slaan: nostalgische draaimolens en high-tech-kramen volgen elkaar op, de nieuwste attracties met waaghalzige ritten en alom bekende kramen met romantisch karakter wisselen zich af. In het reuzenrad heeft iedere bezoeker op 60 meter hoogte een fantastisch uitzicht over het 111.000 qm grote kermisterrein met het Rijn-Herne-kanaal en de industriecultuur aan de horizon.

Maar er zijn niet allen kermisattracties op de bijna 5 kilometer lange wegen, ook gezellige cafes zijn overal te vinden met culinaire kermissnacks, suikerspin en braadworst, evenals kramen met verlotingen met mooie prijzen en kermis souvenirs. Vele attracties voor kinderen en de familiaire atmosfeer zorgen voor een fantastische belevenis voor de hele familie. Bijzonder gunstig is de familie dag (woensdag, 8. augustus) met gereduceerde prijzen. Ook in Nederland is de Cranger kermis zeer populair. In minder dan een uur rijden is de kermis van de grens af bereikbaar en lokt zo vele dag toeristen en in de afgelopen jaren is het aantal Nederlandse bezoekers gestegen.

Dinsdag, 3 September 2019: Rodger Hodgson – Carré, Amsterdam

Op dinsdag 3 september 2019 staat de legendarische singer-songwriter van voormalig SUPERTRAMP Roger Hodgson in Carré. Met zijn Breakfast in America World Tour viert hij de 40e verjaardag van het legendarische album. 

Na twee uitverkochte voorstellingen vorig jaar, komt Roger graag terug naar zijn zo geliefde Carré. In zijn Breakfast in America World Tour  komen alle tijdloze hits voorbij zoals ‘Give A Little Bit,  ‘Dreamer’, ‘It’s Raining Again’ en vele andere nummers met onvergetelijke herinneringen.

Vrijdag 20 December: My Baby Paradiso

MY BABY maakt al een aantal jaar furore met hun magische, spirituele moerasrock. De bijzondere band heeft een geheel eigen sound, waarbij Southern blues en indiefunk vloeiend samensmelten met analoge dance en een berg soul. Het onlangs verschenen vierde album ‘Mounaki’ neemt de luisteraar wederom mee op een spirituele reis met hun theatrale en dansbare muziek. Het trio uit Nederland en Nieuw-Zeeland reist de hele wereld met hun bezwerende muziek die de bezoeker op een psychedelische trip zet tijdens indrukwekkende optredens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *