De afgelopen dagen is er hard gewerkt om alle artikelen, computers, inpak materialen, tafels, buro’s, enz, enz te verhuizen van de Dynamostraat naar de Basisweg. Voor mij betekend dit afscheid nemen van een SC waar ik bijna 12 jaar heb gewerkt.

Terwijl het SC sinds afgelopen woensdag gesloten was is de afhaal balie tot op het laatste moment geopend gebleven, maar ook aan het afhalen komt een einde en moet alles naar de nieuwe locatie.
Alle artikelen zijn weg en wat rest zijn lege stellingen.
Wat eerst dienst deed als OP 59 en de laatste jaren een bruisende afhaal balie was staat nu bijna leeg. Er moet nog één vrachtauto komen om de laatste restjes op te halen.
Een laatste foto van de winkel die zolang mijn werkplek is geweest.
Ondertussen is OP Groot Amsterdam ook aan het verhuizen en zullen wij vanaf komende maandag weer collega’s in een en het zelfde pand zijn.
De enorme hal van het nieuwe OP. De groenebakken die in de verte te zien zijn zijn gebruikt om alle perskoppelingen, stekkers, lampjes, doosjes schroeven en pluggen, en al het andere kleine grut te vervoeren en er voor te zorgen dat het niet door elkaar raakte.
De heftruck uit het oude OP is aangekomen en nu is het zaak om alles een plek geven en het mogelijk te maken dat het OP maandag weer op volle kracht kan draaien. Wanneer OP Haarlem verhuisd is me nog niet helemaal duidelijk maar ook dat zal niet lang meer duren.
De hoek waar het SC alle grote NC’s neer kan zetten, maar ook de plek waar de bevoorading van het SC en de klanten bakken voor de afhaalbalie worden neer gezet. Laaddeur 1 is voor de klanten die radiatoren, lichtlijnen, enz kunne ophalen, de artikelen die niet door de winkel kunnen.
Het SC ligt beneden zeeniveau, er is dus een lift nodig 😉
De ontvangstruimte voor klanten, links is de afhaal balie en in het midden en rechts staan de balies waar we klanten gaan helpen met de winkel orders en waar we bestellingen van klanten in het systeem kunnen zetten.
Een blik richting de sanitair/CV kant van de winkel, achter me is het elektra gedeelte. Er moeten nog heel wat puntjes op de i gezet worden maar we zijn klaar voor de opening op zaterdagochtend. wordt vervolgd

28 november: VK 21 Opening

Zaterdagochtend, aankomst bij het nieuwe VK en OP.
Het was niet zo heel druk vandaag en hier gaan de eerste klant orders naar beneden.
De allereerste klant de nieuwe winkel. (van Elektra Kroonenburg)
De eerste klanten kregen een gereedschapset van Trade Force overhandigd. (Cezar)
S-K elektra
Ondertussen is het bijna licht geworden en ligt het laad gedeelte er stil bij. Dit zal aanstaande maandag wel anders zijn.
Ondertussen heeft Barista Bart alles in gereedheid gebracht en kon er lekkere koffie geschonken worden aan de klanten
Als laatste is een boog van balonnen geplaatst. Aangezien het niet zo heel druk was hebben we goed kunnen testen of alles werkte en zijn er hier en daar nog wat aanpassingen gedaan zodat we er aanstaande maandag vol tegenaan kunnen.

30 November: Operationeel

Maandagochtend half zes. Er word nog volop gesorteerd in het OP.
De goederen voor het SC zijn klaar gezet en moeten nog met de lift naar beneden gebracht worden.
Een blik op de ingerichte winkel. het elektra gedeelte met een raam om contact te houden met de buiten wereld.
Sanitair
Verwarming
Niet onbelangrijk, de acties.
De kantine, het enige wat hier nog mist zijn de collega’s die hier zitten te eten.
Het parkeerdek waar de eerste auto’s een plek hebben gekregen.
Het was nog niet echt weer om buiten te zitten maar dit zal komende zomer zeker een populaire plek worden.
De docks waar de goederen uit Alphen en Strijen gelost worden(en waar later de lege emballage weer retour gaat)
Aan het einde van de ochtend staan de lengte karren weer klaar om de komende nacht weer gevuld te worden.
Lege groene bakken. Ik heb geen flauw idee hoeveel bakken er dagelijks door de handen gaan van de OP medewerkers.
Er moeten op verschillende plaatsen nog wat puntjes op de i gezet worden en er is nog regelmatig geboor en gezaag te horen.
Het zenuw centrum van het SC, hier worden alle klanten geholpen.
Maar uiteindelijk is alles maar bijzaak en komen de klanten maar voor één ding, Koffie…!!

Ik wil graag alle collega’s bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om in 3 dagen een complete winkel te verhuizen, en ik verwelkom mijn collega’s van OP59. Na een dikke tien jaar werken we eindelijk weer in één pand 🙂

Wat nog op de rol staat, 10 december komen de collega’s van de binnendienst van Watergraafsmeer er bij, op 11 december volgt de binnendienst van Zaanstad en op 18 december komt het overslagpunt van Haarlem bij de club. Al met al zal het een drukke bedoening worden op het nieuwe VK/OP Amsterdam.